E.H.B.O. aan Kinderen

Deze cursus is een aanvulling op de basiscursus E.H.B.O. Er wordt verwacht dat u deze inmiddels heeft doorlopen. 

Waarom E.H.B.O. aan kinderen?
Jaarlijks belanden er 60.000 kinderen door een ongeluk thuis in het ziekenhuis. Wanneer meer ouders deze cursus hebben gevolgd, kan dit aantal lager worden. Daarnaast zitten kinderen net wat anders in elkaar en zijn er ook verschillen in de communicatie met (zeer jonge) kinderen. De cursus vergt niet veel: enkele avonden tijd en de kosten zijn niet hoger dan samen een avondje uit eten. Na het volgen van de cursus hebt u de zekerheid dat u weet wat u moet doen bij huis, tuin en keukenongelukjes en houdt u uw hoofd koel als er professionele hulp geregeld moet worden. De cursus bereidt u voor op de meest voorkomende ongelukken rondom en in het huis.

E.H.B.O. aan Kinderen
Tijdens drie lessen wordt dieper ingegaan op aspecten van de E.H.B.O. die speciaal gelden voor kind-slachtoffers, zoals letsels die vooral bij kinderen voorkomen en behandelingen die voor kinderen anders zijn dan voor volwassenen. Deze module is zowel bedoeld voor beginnend E.H.B.O.-ers als gevorderden.  Een beginner zal een certificaat ontvangen.

Onderwerpen die behandeld worden tijdens de cursus:
Wonden, splinter verwijderen, tandletsel, bloedneus, vuiltje in het oog, steken en beten van dieren. verstuikingen, voorwerp in neus/oor, vitale functies, doorslikken vreemd voorwerp, reanimatie zuigeling/kind.

E.H.B.O. aan Kinderen ( Module – G )  € 30,−− P.P.
LET OP !! De meeste verzekeraars dekken een gedeelte of de gehele opleidingskosten. 

www.EHBOrotterdam.nl